Страните от Европейския съюз (ЕС) днес успяха да стартират девети пакет

...
Страните от Европейския съюз (ЕС) днес успяха да стартират девети пакет
Коментари Харесай

ЕС договори девети пакет от санкции срещу Русия

Страните от Европейския съюз (ЕС) през днешния ден съумяха да  започват девети пакет от наказания против Русия. Комисията на непрекъснатите представители на страните членки единомислещо утвърди пакета довечера в границите на срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел. Те плануват нови наказателни ограничения против банки и спомагателни търговски ограничавания. Това потвърдиха няколко дипломати пред DPA.

В допълнение към комерсиалните и финансовите наказания, деветият пакет от наказателни ограничения от края на февруари насам включва лист с близо 200 физически и юридически лица. Налагат им се ограничения за заледяване на активи и възбрана за влизане в Европейски Съюз. Европейски Съюз към този момент е наложил наказания на повече от 1 200 лица и 118 организации откакто Русия нахлу в Украйна.

Списъкът с новите имена би трябвало да бъде оповестен в Официалния вестник на Европейски Съюз скоро след приключването на процедурата по документално утвърждение, която следва. Според по-ранна информация от Комисията на Европейски Съюз измежду лицата, които ще бъдат включени, са ръководители от съветската войска, обособени офицери, членове на Държавната дума и губернатори.

По-рано през днешния ден Съединени американски щати вкараха също нови наказания.
 Страните от Европейски Съюз не се схванаха за деветия пакет от наказания против Русия
Страните от Европейски Съюз не се схванаха за деветия пакет от наказания против Русия

Проблем е износът на торове от Русия

В тях са включени съветският олигарх Владимир Потанин, " Росбанк ", която тази година беше купена от следената от него компания " Интеррос ", както и 17 дъщерни сдружения на държавната банка ВТБ.

В прессъобщението се показва, че глобите, наложени на ВТБ още през февруари, автоматизирано са се ползвали към всички сдружения, в които тя има дял от 50% или повече, само че в този момент тези сдружения ще бъдат включени настрана в базата данни на глобените сдружения за улеснение на спазването на глобите.

Допълнително наказания се постановат на членове на съветското държавно управление Андрей Белоусов и Дмитрий Чернишенко - заместител министър-председател, Сергей Франк - ръководител на Съвета на шефовете на Совкомфлот.

Също и на ръководители на няколко области, измежду които Калининградска област (Антон Алиханов), Белгородска област (Вячеслав Гладков), Курска област (Роман Старовойт), Свердловска област (Евгений Куйвашев), Московска област (Андрей Воробьов), Красноярски край (Александър Ус), Новосибирска област (Андрей Травников), Република Башкортостан (Радий Хабиров).
 Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари
Санкции: Кремъл изнася повече петрол, а получава по-малко долари

Тревожна наклонност - съветският петрол се търгува под $60 за барел

Припомняме, че късно в сряда държавите-членки на Европейски Съюз не съумяха да реализират единодушие по деветия пакет от наказания. Държавите се приближиха до договорка по време на договарянията в сряда, само че Полша и някои други страни към момента имаха възражения.

Новите наказания против Москва бяха арестувани заради противоречие измежду страните от Европейски Съюз дали би трябвало да се улесни прекосяването на съветския експорт на торове през европейските пристанища, даже при положение, че фирмите за торове са благосъстоятелност на олигарси в черния лист.

Един посланик от Европейски Съюз сподели, че Полша и балтийските страни предизвестяват другите страни-членки, че се самозалъгват, в случай че считат, че облекчаването на превоза на съветските торове няма да бъде употребявано като малка врата за олигарсите.

Някои държави-членки желаят Световната стратегия по прехраната да взе участие в разрешаването на износа на торове за страни, които се нуждаят от това.

Зърнената договорка, реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, с изключение на разрешаване на износа на храни от украинските пристанища в Черно море, планува и облекчение на износа на храни и торове от Русия, които официално не са наранени от глобите. На процедура обаче глобите наложени против съветските кораби и обработката и застраховането на съветски товари блокират този експорт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР